Terug naar boven

Agenda/Mededelingen

Modulaire leergang inclusieve arbeidsorganisatie 2.0 (IAO)

In september start CIAO een modulaire leergang ten behoeve van de inclusieve arbeidsorganisatie (IAO). In de opleiding ligt het accent op een vraaggestuurde benadering, waarbij inclusief herontwerp van werk effectief ingezet kan worden als oplossing voor de door de werkgever ervaren personeelsbehoefte of –problematiek.  

Proefschrift: Caught somewhere in time: Het conceptualiseren, meten en voorspellen van duurzame inzetbaarheid

Bram Fleuren heeft promotie-onderzoek gedaan naar ‘duurzame inzetbaarheid van werkenden in de zorg’ . Op 27 juni 2019 heeft hij zijn proefschrift verdedigd. Bram Fleuren versterkt het team van het Centrum Inclusieve Arbeidsorganisatie op het gebied van duurzame inzetbaarheid en als docent voor de leergang inclusieve arbeidsorganisatie.

Duurzaam inzetbaar maken en houden vraagt om creativiteit

Interview met Gemma van Ruitenbeek en Ilonka  Overberg. CIAO introduceert Inclusief Herontwerp van Werk 2.0. en is hiermee niet alleen gericht op inclusie van mensen uit de doelgroep Banenafspraak, maar ook op duurzame inzetbaarheid van alle medewerkers. 

Door Diederik Wieman
Dit artikel is geplaatst in advisie,  juni 2019

Fred Zijlstra inspireert ondernemers op de bijeenkomst van LWV Kring Noord-Limburg op 4 juni 2019

Op de bijeenkomst van LWV Kring Noord-Limburg op 4 juni a.s. inspireert prof. dr. Fred Zijlstra (wetenschappelijk directeur van het Centrum Inclusieve Arbeidsorganisatie, Universiteit Maastricht) ondernemers met een vernieuwende aanpak het hoofd te bieden aan de huidige problematiek op de arbeidsmarkt.
Deze aanpak wordt geïllustreerd aan de hand van de praktijkcase van ABC Restaurants door directielid Karin Hoppzak. 

Presentatie Fred Zijlstra

Gemma van Ruitenbeek presenteert CIAO op Eawop Congres 2019

Gemma van Ruitenbeek presenteert CIAO en haar onderzoek naar de Maastrichtse werkcapaciteitsmonitor op het symposium ‘Working for the greater good’ op het 19e Eawop Congress, dat plaatsvond  van 29 mei t/m 1 juni 2019 in Turijn. Lees meer in de samenvatting: Abstract EAWOP 2019.

Pagina's