Terug naar boven

Agenda/Mededelingen

Vacature voor onderzoeker/postdoc project Re-integratie zonder grenzen

Re-integratie spoor 2 is vaak een moeizaam proces met een lage slagingskans. Daarom hebben wij het project 'Re-integratie zonder Grenzen' gelanceerd, gericht op het doorbreken van deze barrières met een vernieuwende aanpak. In plaats van traditionele re-integratiebureaus, zetten wij in op interne begeleiding door interne re-integratieconsulenten. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van netwerk van branche overschrijdende organisaties met leer-/werkervaringsplaatsen.

CIAO verzorgt workshop tijdens Centre for Transformative Work Design Conference in Perth

Op 12, 13 en 14 februari vindt in Perth, Australië een conferentie plaats, georganiseerd door het Centre for Transformative Work Design en de Curtin University. Ook Gemma van Ruitenbeek en Fred Zijlstra van CIAO zullen hierbij aanwezig zijn.

Promotie Gemma van Ruitenbeek

Op 14 december 2023 heeft Gemma van Ruitenbeek, managing director van CIAO, aan de Universiteit Maastricht haar proefschrift met succes verdedigd. Haar promotieonderzoek getiteld: ‘Inclusion and beyond: Assessment, monitoring and development of the work capacity of people with limited work capacity’ richt zich op de ontwikkeling en validatie van de Maastrichtse Werkcapaciteit Monitor (MW©M). Een instrument om de werkcapaciteit van mensen met beperkte werkcapaciteit in kaart te brengen en de om hun ontwikkeling in werk te monitoren en faciliteren.

Newsflash project Niet Poetsen Maar Zorgen

Er is een nieuwe newsflash gepubliceerd van het intersectorale project Niet Poetsen Maar Zorgen. In dit intersectorale ZonMw-project werkt CIAO samen met diverse organisaties in de schoonmaak- en zorgsectoren. Er wordt onderzocht of de inzet van IHW 2.0 kan helpen bij de re-integratie van schoonmakers in spoor 2.

De newsflash is te vinden op de projectpagina.

Leernetwerkbijeenkomst CIAO weer geslaagd!

Op 16 november heeft weer een inspirerende leernetwerkbijeenkomst van CIAO plaatsgevonden. Veel dank aan Saskia Hol en Timo Hesemans van Team Inclusief Zuid-Limburg voor het delen van hun aanpak en ervaringen in Zuid-Limburg. Veel dank ook aan Fieke van Esch voor het presenteren van de factsheets met een schat aan branche-informatie. Branche-informatie over de zorg, het onderwijs en de bouw en techniek vind je hier. Binnenkort verschijnen hier ook factsheets over de detailhandel en horeca.

Pagina's