Terug naar boven

Agenda/Mededelingen

Participatiewet werkt niet: ‘Er moeten eenvoudigere banen komen’

Werkgevers hebben moeite vacatures te vervullen, maar mensen met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ plukken daar nauwelijks de vruchten van. Dat blijkt uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau. De arbeidsmarkt is een Champions League-wedstrijd geworden, stellen twee deskundigen, waaronder Fred Zijlstra. Er moeten nieuwe, eenvoudigere banen komen.

Bron: De Volkskrant

Modulaire leergang inclusieve arbeidsorganisatie 2.0 (IAO)

In februari 2020 start CIAO opnieuw met de modulaire leergang ten behoeve van de inclusieve arbeidsorganisatie (IAO). In de leergang ligt het accent op een vraaggestuurde benadering, waarbij inclusief herontwerp van werk effectief ingezet kan worden als oplossing voor de door de werkgever ervaren personeelsbehoefte of –problematiek.  

Presentatie CIAO op het 36e International Congress for Occupational Safety and Health

Op 6 november 2019 heeft Henny Mulders namens CIAO een presentatie gegeven op het 36e International Congress for Occupational Safety and Health in Düsseldorf. Hij sprak over onze ervaringen met het Inclusief Herontwerp van Werk.

NVvA & AKC Najaarscongres 'Iedereen doet mee'

Op 5 november 2019 vindt het NVvA & AKC Najaarscongres "Iedereen doet mee" plaats bij Pathé in Ede. 
Er is een inspirerend programma samengesteld met medewerking van diverse sprekers.

Fred Zijlstra presenteert “Inclusief werk voor iedereen, een methodiek voor arbeidsdeskundigen”.

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

Bijeenkomst LWV - Kring Midden-Limburg Arbeidsmarkt op 19 september 2019.

De krapte op de arbeidsmarkt is het gesprek van de dag onder ondernemers. Werkgevers moeten inspelen op de veranderde arbeidsmarkt, waar de mensen die nog langs de kant staan waarschijnlijk niet voldoen aan het ideale plaatje. Hoe kun je dan toch de druk bij bestaande medewerkers verlichten en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opnemen in je bedrijf?

Pagina's