Terug naar boven

Toward More Inclusive Work Organizations by Redesigning Work

Artikel
Auteur(s): Henny Mulders, Gemma van Ruitenbeek, Bert Wagener & Fred Zijlstra
Publicatiedatum: dinsdag, 31 mei, 2022
Samenvatting:

Inclusive Work Redesign (IWR; in het Nederlands Inclusief Herontwerp van Werk {IHW}) is een innovatieve strategie om mogelijkheden voor werk te realiseren voor werkzoekenden uit kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt, in het bijzonder voor mensen met een beperking. Deze strategie draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van alle medewerkers en aan de prestaties van de organisatie.
Als onderdeel van actief arbeidsmarktbeleid wordt IHW in Nederland gebruikt als een instrument binnen publieke diensten voor arbeidsvoorziening (zoals UWV) en door professionals in de arbeidsrevalidatie om werkgevers te ondersteunen met behulp van een vraaggerichte benadering. IHW is ook een potentieel waardevolle aanwinst voor strategisch human resource management (SHRM) in het kader van inclusie en duurzame inzetbaarheid. Het artikel beschrijft de toepassing van IHW in Nederland en Duitsland in de context van sociale zekerheid en de personeelsproblematiek van organisaties.

Bron: Frontiers
Keyword(s): Arbeidsmarkt , Arbeidsparticipatie , Duurzame inzetbaarheid , Inclusief Herontwerp van Werk , Inclusieve arbeidsorganisatie